Hur Säljer jag?

Detta ämne förutsätter att du är en registrerad säljare. Om du är intresserad av att öppna en butik för att sälja på BrickLink, var vänlig gå igenom New Seller Verification (Ny säljare) sidan för instruktioner hur du verifierar och uppgraderar ditt konto.

När du har skapat en butik gå till My Store Settings (min butik inställningar) och My Terms (Mina villkor) för att välja ytterligare inställningar för din butik samt lägga in din butiks Allmänna Villkor.

Lägga upp artiklar för försäljning:
Det finns 3 sätt att lägga upp artiklar till försäljning på BrickLink:
  1. Sell Item (sälja artikel) - Lägg upp en artikel i taget till ditt lager.
  2. Mass Inventory Upload (Ladda upp många till lagret) - Lägg upp många artiklar till ditt lager på en gång via en fil i XML format.
  3. Part Out a Set (Dela upp ett set) - Skriv in artikelnummer på legosatsen för att visa delar och minifigurer i den legosatsen redo för uppladdning till ditt lager.
Hantera din butiks lager:

My Inventory (Mitt lager) - Bläddra eller sök artiklar i ditt lager. På nästa sida kan du uppdatera artiklar eller ta bort artiklar från ditt lager.

Ta emot ordrar:
Du kommer att ta emot en order när en köpare lägger till 1 eller flera artiklar i sin kundvagn som du har lagt upp för försäljning, gått vidare till kassan och skickat ordern. När detta sker kommer både du och köparen få ett e-post meddelande.

Så fort som beställningen är skickad registreras den. Du kan visa alla beställningar du har fått genom att gå till Orders Received (Mottagna beställningar). Klicka på beställnings ID (Order ID) för att beställningens detaljer.

Förslag till beställningsprocedur:
Följande är ett förslag till procedur som du bör göra när du har fått en order:
  1. På din Orders Received (Mottagna beställningar) sida, lägg till frakt, försäkring och övriga kostnader. Ändra Order Status (Beställnings Status) till Ready.
  2. Skicka en Invoice (Faktura) - Klicka på fakturaikonen på din order received (Mottagna beställningar) sida eller gå till Invoice Tab (Faktura fliken) och ange beställnings numret för att skicka en faktura till köparen.
Efter mottagen betalning:
  1. Ändra Order Status (Beställnings Status) till Paid (Betald) efter att du har fått betalningen från köparen. Om du har Payment Status (Betalnings status) aktiverad då ska du ändra denna till Received (Mottagen) istället.
  2. När du har gjort klart köparens paket och innan du skickar den, kan du ändra Beställnings Status till packed (Packad).
  3. Skicka paketet och ändra beställnings status till Shipped (Skickad). Du kan valfritt skicka ett Drive Thru e-postmeddelande till köparen och informera dem om att deras beställning har skickats. För att göra det klickar du på paketikonen på din beställningssida eller går till fliken Drive Thru Tab och ange beställnings-ID.
  4. Post Feedback (Skicka Feedback) till köparen när hen har betalt eller markerat beställningen som completed (Avslutad).
Avgifter:
För varje beställning du tar emot debiteras du en avgift. För mer information om avgifter, läs vår Fees & Billing Policy (policy för avgifter och fakturering). På sidan My Fees (Mina avgifter) finns en debetpost för varje beställning du får samt alla krediter du får efter att du har betalat dina avgifter. Det aktuella saldot du är skyldig finns också där och även en snabblänk för att betala dina avgifter med PayPal.