Hoe verkoop ik?

Dit topic gaat er van uit dat je een geregistreerde verkoper bent. Als dit niet zo is, kun je dit worden via Register as a New Seller. Als je reeds een geregistreerde koper bent, kun je Upgrade from a Buyer to a Seller door het scrollen naar het einde van de pagina en in te loggen met je bestaande gebruikersnaam en wachtwoord.

Nadat je een winkel hebt aangemaakt, bezoek dan My Store Settings en My Terms om voor je winkel extra opties en voorwaarden te selecteren. De volgende voorbeelden zijn de belangrijkste verkooppagina's:

Artikelen Verkopen
Er zijn drie manieren om iets te verkopen op BrickLink:
  1. Sell Item - Artikelen één voor één toevoegen aan je inventaris.
  2. Mass Inventory Upload - Meerder artikelen via een XML-bestand toevoegen aan je inventaris.
  3. Part Out a Set - Vul een setnummer in en bekijk de onderdelen en minifiguren in deze set, klaar voor het toevoegen aan je inventaris.
Bijhouden Winkel Inventaris:

My Inventory - Blader of zoek door artikelen in je inventaris. Op de volgende pagina kun je artikelen updaten of verwijderen.

Bestellingen Ontvangen
Je ontvangt een bestelling wanneer een koper één of meer artikelen, die je te koop aanbiedt, in de winkelwagen legt en een bestelling plaatst. Wanneer dit gebeurdt zullen zowel de koper als de verkoper een notificatie per e-mail ontvangen.

Wanneer een bestelling is geplaatst wordt dit vastgelegd. Alle ontvangen bestellingen kun je zien op de Orders Received pagina. Klik op de bestellings ID om de bestellings details te bekijken.

Suggestie Bestelling Procedure
Het volgende is een suggestie voor de procedure nadat een bestelling is ontvangen:
  1. Op deOrders Received paginga, kan verzendkosten, verzekering en extra kosten worden toegevoegd. Verander de Order Status naar Ready.
  2. Stuur een Invoice - Klik op het icoontje op de ontvangen bestellingen pagina, of ga naar de Invoice Tab en vul de bestellings ID in om een rekening te sturen naar de koper.
Na het ontvangen van de betaling:
  1. Verander de Order Status naar Paid na het ontvangen van de betaling. Als de Payment Status is ingeschakeld, verander de status van betaling dan naar ontvangen.
  2. Nadat de bestelling klaargemaakt is voor de verzending, verander de status naar Packed.
  3. Verzend de bestelling en verander de status naar Shipped. Additioneel kan er een Drive Thru e-mail naar de verkoper worden verzonden, om te melden dat de bestelling verzonden is. Dit kan door op het icoontje te klikken of naar de Drive Thru Tab te gaan en de bestellings ID in te vullen.
  4. Post Feedback naar de koper nadat de koper heeft betaald of nadat ze de status naar Completed hebben veranderd.
Commissie
Voor iedere bestelling die ontvangen is, moet commissie worden betaald aan BrickLink. Voor meer informatie over commissie, lees de Fees & Billing Policy. Op de My Fees pagina is een debet voor ieder ontvangen bestelling, naast credit voor betalen van de commissie. De huidige balans wordt gezien, naast een snelkoppeling om de commissie met Paypal te betalen.