Inofficiell Hjälp på övriga språk: Hjälp i Svenska / Hjälpcentrum: Handledning för nya användare

Hur hittar du artiklar? (items)

Hur hittar du artiklar? (items)

Denna handledning visar hur du hittar en butik som har de artiklar (items) du letar efter.
Artiklar Till Salu::
  • Lista med Butiker - Se hela listan med BrickLink butiker såväl som bläddra bland artiklar till salu per kategori. Klicka på en butik för att komma in till den. Talet bredvid butikens namn visar antalet artiklar som den butiken har. I:et framför butikens namn visar om butiken skickar internationellt.

  • Hitta Butiker - Hitta de butiker som har de artiklar du letar efter beroende på de kriterier du väljer. När du skrivit in dina sök-kriterier, kommer du till en resultatsida som visar de butiker som har artiklarna du letar efter. Klicka på en butik för att komma in i den butiken där du kan se artiklarna som den butiken har.

  • Artiklar till Salu-Sökning - Skriv in de kriterier som du letar efter. Du kan också söka genom att använda sökrutan högst upp på alla sidor. Efter du sökt någonting kommer du till en resultatsida. Klicka på ”Go Buy It” (köp det) knappen för att komma in i den butiken.

  • Nya Artiklar till Salu - klicka på ”new items for sale” (nya artiklar till salu) länken överst i mitten av sidan under sökrutan som finns på alla sidor för att komma till en kalendersida där du kan bläddra bland artiklar som lagts ut till salu listade per dag.
Referenskatalogen:
  • Katalog - Katalogen är en referenskatalog över alla artiklar som Lego har släppt. Några av de artiklar som finns i katalogen kanske inte är till salu och några av de artiklar som är till salu kanske inte finns i katalogen. Att använda katalogen är ett bra sätt för att närma sig den artikel du letar efter. På katalogens hemsida kan du söka i katalogen eller bläddra bland katalogens många kategorier. Om du får mer än ett resultat eller bläddrar i katalogen kommer du till en resultatsida. Klicka på artikelnummret för att komma till detaljerna för just den artikeln. På detaljsidan under "Current Inventory" delen (Nuvarande i Lager), klicka på länkarna för att visa listade artiklar till salu. Detta tar dig till en sida som listar butiker som har artikeln till salu. Du kan även dela upp per färg.

  • Set Innehåll - BrickLink har information om vilka delar och minifigurer som finns i vilka set vilket medför att du kan skriva in ett set nummer och få se vilka delar och minifigurer som finns i just det settet. Detta gör att det blir enkelt att identifiera en exakt del eller minifigur. På katalogens hemsida, skriv in ett set-nummer i sökrutan som tar dig till sidan för det settet. Klicka på Inv link högst upp i högra hörnet på sidan för att visa vilka delar och minifigurer som ingåt i det settet. Om ingen Inv länk finns är information om vilka delar som förekommer i den uppsättningen ännu inte tillgänglig.

    Varning - Inte alla set har information vilka delar den innehåller. Denna information måste först läggas in av medlemmarna. Du kan också bidra med detta arbete vilket kallas inventorying a set (inventera ett set). För mer information om att bidra med denna information gå till Add Inventory sidan (Lägg till inventering).

Önskelista:
Om du har en lång lista med artiklar att söka upp och vill köpa från så få butiker som möjlight, då kan du lägga in dessa artiklar till din Wanted List (önskelista). Sedan går du till My Wanted Items By Shop sidan (Mina önskade artiklar per butik) som kommer visa toplista med butiker som har flest artiklar från din lista.

För mer information, se hjälpavsnittet Önskelista (Wanted List).