Onofficiële Hulp in Andere Talen: Hulp in het Nederlands / Hulp Centrum: Catalogus Inventarissen

Voorraadwijzigingsverzoek

Voorraadwijzigingsverzoek

LET OP: DEZE PAGINA WORDT HERSCHREVEN EN IS AAN VERANDERING. DE ONDERSTAANDE INFORMATIE KAN ONJUIST OF ONVOLLEDIG ZIJN.

Als er onjuiste of onvolledige informatie wordt opgemerkt in de inventaris van een item in de BrickLink-catalogus, kan een Inventory Change Request worden ingediend.


Een verzoek indienen
Een verzoek begint met het oproepen van de Formulier voor verzoek om inventariswijziging.

Met behulp van het formulier moeten vier stappen worden voltooid:

 1. Selecteer een item in de BrickLink-catalogus. Raadpleeg Aanvullende informatie over stap 1 hieronder voor meer informatie.
 2. Voer de voorraadwijzigingen in die voor dat artikel worden aangevraagd. Raadpleeg Aanvullende informatie over stap 2 hieronder voor meer informatie.
 3. Controleer de ingevoerde voorraadwijzigingen. Raadpleeg Aanvullende informatie over stap 3 hieronder voor meer informatie.
 4. Dien de voorraadwijzigingen ter overweging in bij een voorraadbeheerder. Raadpleeg Aanvullende informatie over stap 4 hieronder voor meer informatie.


Aanvullende informatie over stap 1


Aanvullende informatie over stap 2


Aanvullende informatie over stap 3


Aanvullende informatie over stap 4


Er zijn 3 soorten verzoeken die u kunt indienen:
 • Toevoegen - Voeg een nieuw item toe aan de inventaris.
 • Verwijderen - Verwijder een bestaand item uit de inventaris.
 • Wijzigen - Wijzig kenmerken van een bestaand item in de inventaris. (Wijzig artikel, kleur, hoeveelheid of type)
Hieronder wordt uitgelegd hoe u het Aanvraagformulier voor voorraadwijziging invult:
 • Actie - A (Toevoegen) of C (Wijzigen) of D (Verwijderen)
 • Inv-item-ID - Inventaris-item-ID van het item dat u wilt wijzigen of verwijderen. Ontdek deze ID door op de link "Toon item-ID's" onder aan elk inventarisscherm te klikken of door op de link "Inv" te klikken naast de naam van het inventarisitem waarin u wijzigingen aanbrengt in stap 2 van het formulier.
 • Type - Als een waarde van dit veld is ingesteld op Alternatief, moet de Match ID worden opgegeven.
 • Overeenkomst-ID - Dit veld is een oplopende reeks getallen en wordt gebruikt om de onderdelen te identificeren die verschillen tussen versies van dezelfde set (Alternatieven). Match-ID-nummers beginnen bij 1 en worden voor elke match met 1 verhoogd.

  Voorbeeld: in de ene versie van een set is er een zwarte deur, maar in een andere versie van deze deur is deze wit. In dit geval zou de aanvrager van de inventariswijziging eerst het bestaande onderdeel in de inventaris (de zwarte deur) wijzigen om aan te tonen dat het een alternatief onderdeel heeft door het match ID-veld in te stellen op het volgende beschikbare nummer in de reeks. De volgende stap is om het nieuwe onderdeel (de witte deur) toe te voegen door het veld Type op Alternatief te zetten en hetzelfde nummer dat in het Match ID-veld voor het zwarte deurgedeelte verschijnt in het match ID-veld te plaatsen.

  Opmerking: De sectie Alternatieve onderdelen is bedoeld om alleen die items weer te geven die verschillen tussen officiële LEGO-releases van dezelfde kit. Lijst met onderdelen waarop stickers zijn aangebracht als tegenhangers.

Hieronder wordt uitgelegd welke velden afhankelijk van de actie moeten worden ingevuld:
 • Bij toevoegen - Alle velden zijn verplicht behalve Item Inv ID; die leeg moet blijven. Kleur-ID is alleen vereist voor onderdelen en uitrusting; laat anders de kleur-ID leeg. Alt en Match ID zijn alleen vereist bij het maken van een koppeling tussen twee delen die in verschillende versies van dezelfde set voorkomen.
 • Bij verwijderen - Voer item Inv ID in en laat de rest leeg.
 • Bij wijziging - Voer de item-inv-ID en nieuwe waarden in de velden in die u wilt wijzigen. Laat velden die u niet wilt wijzigen leeg.
Verzoek genereert discussieforumbericht:
Voor elk verzoek dat u indient, wordt een nieuw discussieforumbericht gegenereerd in de groep Inventory Requests van het discussieforum. Dit is om anderen op de hoogte te stellen van het verzoek, zodat zij er commentaar op kunnen geven.

U kunt bij elke aanvraag ook aanvullende opmerkingen toevoegen. Ze verschijnen in de discussieforumpost die door het verzoek is gegenereerd. Onder de kolom "Antwoorden" in het Inventariswijzigingslogboek wordt een telling van de antwoorden die voor dat verzoek zijn gepost, weergegeven. Klik op het pictogram () om de berichtenreeks van het verzoek in het discussieforum te bekijken.

Status aanvragen:
Nadat u een verzoek heeft ingediend, is het in afwachting van beoordeling en (goedkeuring of afwijzing) van een beheerder. Onderaan de pagina Voorraadwijzigingsverzoek kunt u uw verzoeken bekijken of verwijderen. Elke aanvraag heeft een status:

- Verzoek wacht op goedkeuring van de inventarisbeheerder.
- Verzoek is voltooid en inventaris bijgewerkt.
- Verzoek is afgewezen.
- De update is rechtstreeks uitgevoerd door een inventarisbeheerder zonder het formulier te hoeven doorlopen.

Beperkingen:
 • Kan een item niet aan een inventaris toevoegen als hetzelfde item met dezelfde kleur, hoeveelheid en extra vlag al in de inventaris aanwezig is.
 • Kan een item niet uit een inventaris verwijderen als hetzelfde item met dezelfde kleur, hoeveelheid en extra vlag die je hebt opgegeven om te verwijderen zich niet in de inventaris bevindt.
 • Kan geen verzoek indienen om exact dezelfde informatie toe te voegen of te verwijderen als een verzoek ingediend in de status In behandeling.
 • Kan geen items aan een inventaris toevoegen die zijn gemarkeerd voor verwijdering in de catalogus of die nog niet zijn goedgekeurd.