Onofficiële Hulp in Andere Talen: Hulp in het Nederlands / Hulp Centrum: Probleem Afhandeling

Aanvraag om Item uit Bestelling te Verwijderen

Als er zich een situatie voordoet wanneer je één of meerdere items uit een order wilt verwijderen of het aantal moet verminderd worden uit die order, kun je een "Order Item Removal Request" invullen

Om dit te doen, toets je het order itemnummer in wat veranderd zou moeten worden (lees beneden hoe je achter het order itemnummer kunt komen), selecteer de reden voor verwijdering, voeg ieder gewenste opmerking toe en druk op de "Submit Request" (=plaats aanvraag) button. Je koper of verkoper heeft de optie om dit verzoek goed te keuren of af te wijzen.

Je kunt je ingediende verzoeken op ieder gewenst moment zien of verwijderen onder het formulier in de sectie "Order Item Removal Request" (= order item verwijderingsaanvragen die ik heb geplaatst).

Onder je geplaatste verzoeken bevindt zich een sectie getiteld "Order Item Removal Requests For Me To Approve"(= order itemverwijderingsaanvragen van mij die nog goedgekeurd moeten worden). Deze sectie laat je verwijderingsverzoeken in orders zien die wachten op je goedkeuring.

Onder de kolom "Action": Selecteer voor ieder verzoek je goed- of afkeuring uit het selectiemenu bij ieder verzoek.

Je "MyBrickLink" pagina laat het aantal verzoeken die nog goedgekeurd moeten worden zien (als er zijn) onder de "My Links and System Messages" kolom.

Verwijderen van item: Ordertotaal en commissie herberekening
Afhankelijk van goedkeuring of een item uit een order is verwijderd of het aantal is verminderd, het systeem herberekend het ordertotaal, de items in de order, hoeveelheden in de order en commissie door alle items in de order te selecteren nadat de update heeft plaatsgevonden en één voor één door de items in de order is gegaan op dezelfde manier als bij het plaatsen van een bestelling in een shop.

De order status wordt naar Updated gezet, betaling wordt naar None gezet en de order wordt gemarkeerd alsnog hiervoor nog geen rekening is verstuurd; de zal een nieuwe factuur voor die order moeten sturen.

Terugkeren van Artikelen in de bestelling naar de Inventaris van de Verkoper
Voor koper naar verkoper aanvragen, zal de verkoper een "Return" checkbox te zien krijgen. Wanneer deze is aangevink zal het artikel terugkeren in de inventaris van de verkoper in de hoeveelheid welke is verwijderd uit de bestelling. Als een artikel uit de bestelling reeds aanwezig in de inventaris van de verkoper, zal het artikel worden samengevoegd met hetzelfde artikel in de inventaris van de verkoper. In alle andere gevallen zal het artikel opnieuw aan de inventaris worden toegevoegd.

De verkoper kan ook de "Stockroom" checbox aanvinken, om het artikel niet naar de shopinventaris te laten terugkeren, maar in de 'voorraadruimte'. Ook is er een "Retain" checkbox, waarbij, indien aangevinkt, het artikel zal worden behouden in de inventaris met een aantal van 0 als het artikel is uitverkocht.

Request Status (= status aanvraag)
Ieder verzoek heeft een status. Onderstaande is een verklaring van iedere status:
  • (Pending) - Verzoek wacht op goedkeuring van de koper of verkoper.
  • (Completed) - Verzoek is afgewerkt en het gevraagde item is verwijderd of het aantal is verminderd.
  • (Denied) - Verzoek is afgewezen door de koper of verkoper.
Beperkingen
Onderstaande zijn condities waarin een item verwijderingsaanvraag niet kan worden afgewerkt:
  • Bestelling heeft een status van betaald, verpakt, verzonden, ontvangen, afgewerkt, geannuleerd of is reeds beëindigd.
  • Indien een order onderdeel een Bulk Amount (Bulk hoeveelheid) heeft, kan de koper enkel in veelvouden afnemen van de bulk hoeveelheid.