Onofficiële Hulp in Andere Talen: Hulp in het Nederlands / Hulp Centrum: Waardebonnen

Waardebonnen

Waardebonnen

De verkopers kunnen waardebonnen (coupons) creeëren voor kopers en deze een krediet geven wanneer de kopers (nogmaals) een nieuwe bestelling plaatsen bij dezelfde verkoper. De verkopers kunnen waardebonnen en hun mening tot stand brengen of hun waardebonnen uitgeven die op hun pagina van "Coupons" worden gecreeërd. De kopers kunnen hun waardebonnen bekijken die op hun "Coupons Received" (= waardebonnen ontvangen) pagina worden ontvangen.

Momenteel kan slechts één waardebon per order en slechts bij het plaatsen van een nieuwe bestellingen (niet toevoegingen aan een bestaande bestelling) worden toegepast. Het kortingspercentage of dollar hoeveelheid korting is dan van toepassing op de dollarwaarde van alle toekomstige batches in de gehele bestelling.

De waardebonwaarde wordt niet afgehouden van de verkoperscomissie berekening. De verkoper zal nog steeds een verkoopcomissie af moeten dragen ter grootte van de originele waarde van de bestelling.

De koper heeft de optie om een waardebon te verminderen (weigeren) op hun "Coupons Received" (=waardebon ontvangen) pagina.

Alvorens een bestelling in een winkel te voltooien, zal een koper worden gealarmeerd als er om het even welk soort open waardebonnen voor de koper in deze winkel zijn en een optie om deze waardebon op deze order terug te kopen. Als er 2 of meer waardebonnen openstaan krijgt de koper een keuze om er één te gebruiken. De koper hoeft geen waardebon te gebruiken en kan hem in plaats daarvan bewaren en opnieuw gebruiken bij het plaatsen van een nieuwe, andere bestelling.

Het krediet van de waardebon wordt in een afzonderlijke plaats van het verkoper-binnengegaane kredietgebied [?] opgeslagen die de verkoper toestaat om een extra korting, afzonderlijk van het waardebonkrediet, als een waardebon op een bestelling wordt toegepast. Het krediet van de waardebon wordt opgeteld met het verkoper-binnengegane krediet en het krediet dat naar het order op geplaatste orders, download, rekeningen en andere e-mail - en Web-pagina's toegepast en getoond wordt die het kredietgebied omvatten. Voor de "Orders Received" (=ontvangen bestellingen) pagina van de verkoper, toont de niet bewerkbare waarde van het waardebonkrediet in zijn eigen kolom op het recht van het vakje van de kredietingang als er een bon die op een bestelling wordt toegepast is.

Bon Type
Er zijn 2 typen coupons die een verkoper kan uitgeven:
  1. Percentage van het totaal van het order - Geeft krediet weg van percentage van ordertotaal (niet een orderpartij maar ruw ordertotaal alvorens de extra uitgaven [?] en het extra krediet worden toegepast).
  2. Vast bedrag van het totaal van het order - Geeft een vast krediet van het dollarbedrag naar het ordertotaal.
Waardebon Limieten
Verkopers kunnen aan het kortingspercentage van een waardebon een limiet stellen, zodat deze alleen maar geld voor het totaal van alle items in een bestelling welke in een specifieke catagorie vallen of juist exclusief een specifieke catagorie. Bijvoorbeeld: Korting geld voor alle onderdelenen alleen (geen Sets en geen Minifiguren). Standaard is er geen limiet (korting geld voor het totaal van de bestelling ongeacht de catagorie). De verkoper kan ook een limiet stellen voor een waardebon, zodat deze niet geld voor items in de aanbieding of in veiling.

Voor instructies voor het veranderen van het item type limiet en items in aanbieding limiet op een reeds gemaakte waardebon, ga naar de Coupons Created pagina, of kijk in het "Coupons Created Page for Sellers" [?] help onderwerp.

Waardebon Maximale Korting
Verkopers kunnen een maximum korting in hoeveelheid dollars ingeven als ze een waardebon maken met een kortingspercentage. Als de $ hoeveelheid het maximum bereikt als de waardebon wordt geïnt dan zal de dollarhoeveelheid de maximale korting bepalen. Standaard is dit 0 (geen maximum). Bij een waardebon-type-verandering van percentage af naar een vaste hoeveelheid af, zal de maximum dollarkorting van de waardebon verdwijnen.
Bonnen gestaffeld percentage korting
Verkopers kunnen extra gestaffelde niveaus van kortingspercentage specificeren gebaseerd op de totale dollarhoeveelheid van het ordertotaal als zij een bon aanmakeb voor hun kopers. Voorbeeld:

10% korting als de bestelling $10 of meer is
15% korting als de bestelling $25 of meer is
20% korting als de bestelling $50 of meer is

Dit extra gestaffelde kortingspercentage kan alleen worden ingegeven als een kortingpercentage bon wordt aangemaakt. Invullen van 0 in alle velden van staffeling verwijderd het percentage korting.

Waarschuwing: Als je een bovengrens aan een specifiek item type geeft dan zal het ordertotaal worden gebruikt om het percentage korting te berekenen van alle items in de bestelling welke voldoen aan het gespecificeerde item type en niet het ordertotaal van alle items in de bestelling.

Bon Status
De geldigheid van een coupon wordt bepaald door zijn status. Het volgende is een verklaring van elke status een coupon kan hebben:

 Status   Omschrijving 
 Open   De waardebon is nog niet gebruikt door de koper. Dit is de status dat elke bon heeft wanneer deze wordt gecreeërd.
 Gebruikt   De waardebon is gebruikt door de koper en is toegepast op een bestelling.
 Geweigerd   De koper heeft de vermindering geweigerd van deze bon.
 Verlopen   De bon heeft zijn vervaldatum bereikt als deze bon een vervaldatum heeft.

De verkoper kan de waardebon bewerken nadat deze is uitgegeven, zolang deze nog in Open status staat. De verkoper kan de waardebon verwijderen, alleen als deze nog niet is gebruikt.

Beperkingen
  • Je kunt geen waardebon maken voor jezelf.
  • Je kunt geen waardebon maken voor iemand die niet geregistreerd is.
  • Je kunt geen waardebon maken voor iemand die het email-adres nog moet bevestigen.
  • Je kunt geen waardebon maken voor iemand op je stoplijst [?] of voor iemand die jou op hun stoplijst [?] heeft staan.
  • Een vervaldatum is verplicht en kan uiterlijk één jaar vanaf het moment van uitgifte zijn.