Onofficiële Hulp in Andere Talen: Hulp in het Nederlands / Hulp Centrum: Nieuwe Gebruikers Handleiding

Hoe vind Ik Items?

Hoe vind Ik Items?

Ontkenning: Dit is een eenvoudige handleiding zodat je ongeveer weet wat je moet doen. Voor verdere informatie over de diverse onderwerpen ga je naar onze "help section" (= help sectie)

In deze handleiding word je uitgelegd hoe je de winkel kunt vinden die het item of de items heeft, waar jij naar opzoek bent. Voor hoe je iets moet kopen wanneer je de winkel bent binnen gekomen en wilt gaan kopen, wordt je verwzezen naar de handleiding: "Hoe koop ik iets?" ( How do I buy)

Zoeken en bladeren naar BrickLink winkels


Klik op het plaatje om naar deze pagina te gaan.
Overzicht van winkels

Klik op het Buy (=koop) tabblad en je krijgt een compleet overzicht van de winkels op BrickLink. Klik op een winkel om daar naar toe te gaan. Het nummer achter de winkel geeft aan hoeveel items de winkel te koop heeft. De I voor de winkel geeft aan of een winkel ook internationaal zaken doet of niet.


Klik op het plaatje om naar deze pagina te gaan.
Vind winkels

Vind winkels die items heeft waarnaar jij opzoek bent binnen de door jou gestelde eisen.

Het zoekresultaat bij winkels.

Nadat je je zoek kriteria hebt opgegeven, zal je naar deze pagina gaan. Op deze pagina worden de winkels getoond die de items hebben waar jij naar opzoek bent. Klik op de winkel om naar de winkel te gaan en bekijk de items die voldoen aan jouw zoek kriteria.

Zoek winkels op basis van te koopstaande items

Klik op het plaatje om naar deze pagina te gaan.
Standaard en uitgebreid zoeken.

Voer de zoek kriteria in die jij van toepassing vindt. Ga naar onze help om te bepalen wat de diverse kriteria inhouden. Je kan ook zoeken naar items door de zoekfunctie die bovenaan elke pagina staat te gebruiken.

Zoek resultaten

Nadat je op iets hebt gezocht, zal je op deze pagina komen waarop je de resultaten van je zoekactie vind. Klik op de "Go Buy It" (=ga kopen) button om naar de desbetreffende winkel te gaan.


Klik op het plaatje om naar deze pagina te gaan.
Doorloop de te koop staande items per categorie.

Je kan alle te koop staande items per categorie doorlopen. Klik op het linker plaatje om alle categoriën per item type te doorlopen en selecteer vervolgens het hoogste niveau (item type) om alle items binnen dat type van die catagorie te bekijken. Wanneer je op de categorie klikt zal je alle items binnen die catagorie te zien krijgen.


Klik op het plaatje om naar deze pagina te gaan.
Nieuwe te koop staande Items

Klik op de "new items for sale" (=nieuwe te koop staande Items) link dat midden boven onder de zoekregel staat van elke pagina. Hierdoor zal je op een resultaten pagina komen waar alle nieuwe items getoond zullen worden, waarbij de allernieuwste items bovenaan staan. Je kan ook naar de kalender pagina gaan aan de linkerzijde om de items per dag te doorlopen.

Zoeken of doorlopen van de katalogus van Lego artikelen.

Klik op het plaatje om naar deze pagina te gaan.
Catalogus Home pagina

De catalogus is de verwijzing naar alle uitgebrachte LEGO produkten. Het is mogelijk dat items uit de catalogus niet te koop staan en het kan zijn dat items nog niet in de catalogus zijn opgenomen. Het gebruiken van de catalogus is een goede manier om de items die je zoekt op te sporen.

Op deze pagina kan je de catalogus doorzoeken of de vele categorieën ervan doorlopen.

Zoekresultaten van de catalogus

Indien je meer dan een resultaat krijgt wanneer je in de catalogus zoekt of deze doorloopt, dan zal deze pagina worden getoond. Klik op het item waarover je gedetailieerde informatie wilt krijgen.

Gedetailieerde Item informatie.

Wanneer je de catalogus doorzoekt of doorloopt en je maar een resultaat krijgt, dan zal je naar deze pagina gaan. Wanneer je in het "Current Inventory" (=huidige voorraad) gedeelte op een link klikt dan krijg je een overzicht van de winkels die dat item te koop hebben staan. Ook is het mogelijk om per kleur dit te bekijken.

Vind onderdelen of poppetjes in de catalous door een set nummer op te geven

Het bovenstaande plaatje laat zien welke onderdelen en poppetjes in Advent Calendar 2005 set 7324-1 zitten. Klik op het plaatje om naar de getoonde pagina te gaan.
BrickLink bevat informatie over welke onderdelen en welke poppetjes in welke set zitten. Hierdoor is het mogelijk door een set nummer op te geven te zien welke onderdelen en poppetjes in die set zitten. Hiermee is het vrij eenvoudig om exact te bepalen naar welk onderdeel of poppetje je op zoek bent. Ga naar de "Catalog" (=catalogus) home pagina en voer het set nummer in in het zoekveld, hierdoor zal je op de pagina van de desbetreffende set komen. Klik vervolgens op Inv (INVentory = inhoud) link wat rechts boven aan die pagina staat om te zien welke onderdelen en poppetjes bij die set horen. Wanneer de INV link niet aanwezig is bij een set, dan betekent dat dat van die set de inhoud nog niet vastgelegd is.

Opgelet! - Niet van iedere set is de inhoud vastgelegd. Deze informatie wordt door de leden van BrickLink verzameld. Ook jij kan hieraan een bijdrage leveren door de inhoud van een set op te voeren. Voor meer informatie over hoe je dit kan opvoeren ga naar deze pagina.