Inofficiell Hjälp på övriga språk: Hjälp i Svenska / Hjälpcentrum: Köpa

Fraktavgifter

Fraktavgifter

Artiklarna i en butik har en fraktavgift utöver det pris som visas om inte annat anges av säljaren. Frakt och hanteringsavgifterna hanteras inviduellt av respektive säljare. De flesta säljare har sina fraktkostnader upplistade på sina Splash sidor - sidan som visas när du kommer in i en butik eller klickar på fliken splash.

Du kan också begära en offert som då inkluderar fraktkostnaderna innan du lägger din beställning. Klicka på "Request A Quote" (Begär en Offert) under "Proceed to Checkout" (Fortsätt till kassan) - knappen på den vänster sidofält på butikssidan. Notera att Offert funktionaliteten fungerar bara om säljaren tillåter detta (Du kan kontakta säljaren för att få en offert på frakt innan du lägger en beställning genom att klicka på "Contact Store" (Kontakta butiken fliken på säljarens butikssida).

Varje butik drivs av en separat person eller företag; därför måste du betala en separat fraktkostnad till varje butik som du handlar av. Utöver fraktkostnaden kan vissa butiker ha en hanteringsavgift och/eller andra avgifter. Titta igenom butikens villkor (terms) som också visas i kassan innan beställningen skickas för eventuella extra avgifter.

Efter att en beställning är skickad, om du får en fraktavgift som verkar för hög och inte tydligt anges i butiksvillkoren, kan du avbryta beställningen utan påföljder genom att skicka en begäran om annullering av beställning.